Salone del Mobile, 2024

ÚJ BÚTOR KOLLEKCIÓK MILÁNÓBAN

2024 április 15 és 21 között került megrendezésre a milánói Design Week keretein belül a Salone del Mobile.

Számos, általam képviselt bútorgyártó cég kiállítóként szerepelt a vásáron, míg a Liu.Jo a belvárosi üzletében mutatta be újdonságait, az Antares konyhastúdió pedig épp ezen a héten nyílt szintén Milanó belvárosában.

Az egy hét alatt számos újdonsággal és egyre modernebb, fenntarthatóbb megoldásokkal találkoztunk a bútorgyártás világában. A pár éve útjára indult környezetvédelmi trend idén is tovább erősödött, a luxus bútorok gyártói egyre nagyobb gondot fordítanak arra, hogy az általuk használt anyagok ne csak a felhasználónak, hanem a bolygónak is örömet jelentsenek.

CANTORI:

A gyártó ügyfelei a megszokott, kortárs bútorokat szerették volna kültéren és hajókon egyaránt használni. A tervezés meghozta gyümölcsét, így 2024-re olyan speciális anyagokat alakítottak ki, amelyek ellenállóak az időjárásnak, hamarabb száradnak és a párás-sós levegő sem tesz kárt bennük.

Giorgio Collection:

Minőség, kifinomultság, szakértelem. A Trésor kollekció egy óda az időtlen eleganciához és a kifinomult részletekhez.

GURIAN LOF’s:

A kanapékat és ülő alkalmatosságokat gyártó GURIAN idén is hatalmas kiállítótérrel érkezett a Salonera. A bútorok színvilágában a terrakotta dominált, de izgalmas megoldásokkal találkoztunk például a levél alakú szófa kipróbálásakor is. A GURIAN LOF’s kanapék számos elrendezésben és izgalmas technológiával választhatók, de lehetőséget biztosítanak egyedi kialakítású bútorok rendelésére is.

Liu.Jo:

A Liu.Jo 2024-ben a kültéri bútoraival robbant be a Design Weekre a művészetet és hagyományt ünnepelve, mindezeket moduláris köntösbe bújtatva. A Liu.Jo évek óta nagyon gyors tempóban fejlődik a bútorgyártás világában, termékeit a kiváló minőség mellett a könnyed, játékos elegancia és a vásárlói igények maximális kielégítése jellemzi.

LONGHI:

A LONGHI kiállítótere a természet lágy ölére varázsolta a látogatót, oldaláról közelítette meg a kiállítóteret, a bútorok színeiben a halvány mályva és a krém szín köszönt vissza, rendhagyó látványvilágot előidézve.

Paolo Castelli

– afrikai zsongás, a fények játéka

A Paolo Castelli 2024-es kiállítóterében a bemutatkozó Acquarello kollekció mellett a csillárok ragyogták be az egész teret. Az újfajta technológiával, 3D nyomtatóval készített függőlámpák kül-és beltérben is megállják a helyüket (jobbra lent). Emellett színvilágban megújult a kültéri bútorkollekció is.

SHAKE Design

A márkára (ahogy neve is mutatja) az anyagok és textúrák kombinálása jellemző. Lenyűgöző megmunkálással a legkeményebb anyagokból is képesek előcsalogatni a könnyed designt. Ilyen például a kőből készült fiókrendszer, ami egy finom érintésre is könnyedén nyílik és záródik, miközben a természetességet hozza el a nappalikba, előszobákba. Újdonságként a tavaly gardróbként bemutatott szekrényrendszer idén konyhabútorként tért vissza – a tömeget tekintve mindenkit lenyűgözött.

Még több, hagyományos, kézműves technikával Olaszországban készített bútorokért és azok testre szabásáért keress minket.

  • Salone del Mobile, 2024

    Salone del Mobile, 2024

    ÚJ BÚTOR KOLLEKCIÓK MILÁNÓBAN 2024 április 15 és 21 között került megrendezésre a milánói Design Week keretein belül a Salone del Mobile. Számos, általam képviselt bútorgyártó cég kiállítóként szerepelt a vásáron, míg a Liu.Jo a belvárosi üzletében mutatta be újdonságait, az Antares konyhastúdió pedig épp ezen a héten nyílt szintén Milanó belvárosában. Az egy hét……